Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:25'te güncellendi)

Avrupa'daki merkez bankalarının para politikasında gevşeme sinyalleri vermesinin, yetkililerin Brexit'in finansal piyasalara etkilerini engellemek için her şeyi yapacağı beklentilerini desteklemesiyle, pound, düştü, küresel hisse sneetleri ralli yaptı ve tahviller yükseldi. Birleşik Krallık'taki Brexit referandumundan bir hafta sonra, ikinci çeyrek sonuçlanırken, küresel piyasalar hala sonuçların etkisinde kalmaya devam ediyor.

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası Başkanı'nın yaz aylarında faiz indirimine gidebileceğini söylemesinin ardından yüzde 0.9 düşerek 1.33067 oldu. S&P 500 Endeksi dört ayın en iyi iki günlük rallisinin üzerine ekleyerek, arka arkaya üçüncü çeyreklik kazancını kaydetti. Avrupa hisse senetleri Pazartesi'den beri yüzde 6.8 yükseldi. Küresel hisse senetleri çeyreklik kayıplarını sildi. Brezilya reali 2003'ten beri en iyi ayını kapattı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Risk beklentisindeki toparlanmanın güçlü tabanı olduğunu söylemek için erken," dedi ve "Brexit'in geride kalması, düşük faizlerin uzun süre devam edeceği beklentisi ve İngiltere'de Eylül ayıana akdarki siyasi vakum piyasalaara bir miktar sakinlik getiriyor ve bu durum risk varlıklarını destekliyor. Bu nedene risk iştahı artıyor, ancak sadece temkinli bir şekilde" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1.3 yükselirken, üçüncü çeyrekli kazancı yüzde 1.9 oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 yükseldi, FTSE 100 ise dün Brexit sonrası kayıplarını sildikten sonra, Carney'in açıklamalarıyla yüzde 2.3 yükselerek Nisan'dan beri en yüksek seviyesine geldi. Pound, dolar karşısında hafif değişerek 1.3429 oldu. Ham petrol varil başına 49 doların altına indi. 

* Pound yüzde 7.9'luk kayıpla, 2008 krizinden beri en kötü düşüşüne yöneldi; real ve yen bu çeyreğin en iyi performanslarını kaydetti. 

* Küresel hisse senetleri, yüzde 4.7 kadar düştükten sonra, yüzde 0.2 yükseldi; gelişen piyasalar yüzde 0.4 kaybederken, Avrupa hisseleri yüzde 2.2 düştü

* Dünya genelindeki hükümet tahvilleri Haziran ayında yüzde 2.3 yükseldi.

*Bloomberg Emtia Endeksi, bazı emtialardaki arzın düşmesiyle yüzde 13 ralli yaparak, 2010'dan beri en iyi çeyreğine yöneldi.

* Petrol yüzde 26 yükselerek, 2009'dan beri en büyük çeyreklik yükselişini yaptı ve çinko yaklaşık altı yılın en iyi çeyreğine yöneldi.

* Altın 1974'ten beri en iyi yarıyılını kaydetti.

 

(23:25'te güncellendi)