Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BlackRock CEO'su Larry Fink Bloomberg Television'a verdiği demeçte, Fed'in 2016'da faiz artırımlarının son bulduğunu düşünüyor. Fink, Fed'in 2016'nın geri kalanında "yüksek olasılıkla" faiz artırmayacağını düşündüğünü belirtti.

BlackRock CEO'su, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının küresel büyümede zayıflamaya neden olacağını ve bu durumun Fed'in 2016'da faiz artırmama ihtimalini daha muhtemel hale getirdiğini söyledi.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketinin başında bulunan Fink, "Çok büyük ihtimalle bu yıl daha fazla sıkılaştırma yapamayacakları kanısındayım" dedi.

Fink, Brexit sonucunun Avrupalı liderlerin büyümeyi destekleyici politikaları takip etmelerine ve ulusları birbirine daha fazla yakınlaştırmasına neden olabileceğin söyledi. Fink, dünyanın tüm yükü para politikasına yüklemek yerine maliye politikasından da destek almaya ihtiyacı olduğunu ve özellikle Almanya'nın daha fazla harcama yapabileceğini söyledi.

Fink, "Bu durum Avrupa'nın güçlenmesine yardımcı olabilir ve Avrupalı liderlerin euro bölgesinde uyumu sağlama konusunu tartışmasına neden olabilir" dedi.