Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin dışında işlem gören yuan, Reuters'in Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) yuanın daha fazla zayıflamasına izin vermeye hazırlandığı haberi ardından, Ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Offshore yuanın kaybı, söz konusu haberin ardından kısa süre içinde dolar karşısında yüzde 0.7'yi görmesinin ardından yerel saat ile 15:23'te yüzde 0.4 oldu. Şanghay'da işlem gören para ise yüzde 0.26 düşerek 6.6550 seviyesine geldi.

Reuters'ın siyasi kaynaklara dayandırdığı Perşembe günkü haberine göre PBOC, ekonomiyi desteklemek adına 2016 yılında yuanın dolar karşısında 6.8 seviyesine kadar gerilemesine izin verecek. Reuters'ın düzenli politika tartışmalarına katılan hükümet ekonomistlerine ve danışmanlarına dayandırdığı habeirne göre yetkililer, sermaye çıkışlarının tetiklenmesinin engellemek için yuanda kademeli düşüşün sağlandığından emin olacaklar.

ABN Amro Bank NV, kıdemli Döviz stratejisti Roy Teo, “Algı kırılgan ve piyasa hareketleri daha volatil. Piyasa (yuanın) değer kaybına yönelik her habere tepki verme eğiliminde” dedi.

PBOC, Reuters'ın söz konusu haberiyle ilgili yorum yapmayı reddetti.

Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan tahmini, beş yılın düşüğünde işlem gören yuanın yıl sonunda 6.70 seviyesine gerileyeceği yönünde.