Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, politika yapıcıların Brexit'in etkilerini önlemek için ilave adımlar atacağı yönündeki sinyalleriyle yükseldi. S&P 500 Endeksi arka arkaya üçüncü çeyreklik kazancını kaydetti. 

S&P 500, arka arkaya seanslarda 15 haftanın düşüğünden yüzde 3.5 sıçradıktan sonra, New York'ta saat 09:33 itibariyle yüzde 0.2 yükselerek 2,073.94 seviyesine geldi.

Hisse senetleri, Brexit oylamasının kazançları neredeyse rayından çıkarmasının ardından üçüncü çeyreği Şubat'tan beri en büyük üç günlük ralliyle kapattı. Endeks, küresel büyümenin stabilleştiği ve merkez bankalarının büyümeyi desteklemeye devam edeceği beklentileriyle, tüm zamanların zirvesinden yüzde 1 uzakt. Enerji üreticileri, petrolün 2009'dan beri en iyi çeyreğini geçirmesiyle birlikte yüzde 11 ralli yaparak çeyrekteki kazançlara öncülük etti. Sağlık hizmetleri grubu yüzde 5.8 yükseldi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1.4 yükselerek 2,098.85 seviyesine geldi ve son iki seanstaki yüzde 3.5'lik kazancının üzerine ekledi.

Prudential Financial Inc.'den Quincy Krosby, "Merkez bankalarının piyasayı desteklediğine ve risklerin bir kısmını çıkardığına şüphe yok." dedi ve "Bu merkez bankalarının piyasaya likidite akışını devam ettirmek için yaptığı çok önemli bir çaba. Çeyreğin sonuna ve yılın yarısına geldik. Yeniden değerlendirme gerçekleşiyor." diye konuştu.

(23:15'te güncellendi)