Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu hafta %4 yükseldi, bu 4 ayın en büyük artışı oldu.

Para birimi ringit 2 ayın en yüksek seviyesine çıkarken Güney Kore won'u hükümetin 20 trilyon won teşvik paketi açıklamasının ardından Mart'tan beri en iyi haftaya yöneldi.

Bloomberg Emtia Endeksi geçen haftaki %2'lik kaybın ardından %2.8 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi %3.5 arttı, bu Şubat ortasından beri en iyi artış oldu.

Filipin Borsası 13 ayın zirvesine yükselirken Çin'de Şanghay Borsası 4 haftadaki en büyük haftalık artışa ilerledi. Hong Kong ve Tayland borsaları ise tatil nedeniyle işlem yapmadı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, dün Brexit oylamasının etkileriyle başa çıkmak için para politikasını birkaç ay içerisinde gevşetebileceğini açıkladı.

Kuala Lumpur'da Areca Capital yöneticisi  Danny Wong Teck Meng bu rahatlama rallisine rağmen Brexit hikayesinin henüz bitmediğini söyledi. Tayvan Merkez Bankası dün faiz oranlarını beklendiği gibi düşürdü. Ülkenin 10 yıllık tahvil faizleri rekor düşük seviyeye geriledi.

PARA BİRİMLERİ

Ringit %1 artışla dolara karşı 3.9930 oldu. Para birimi 3.9818 ile 4 Mayıstan beri en yüksek seviyeye çıktı. Haftalık bazda ise %2.4 yükseldi.

Güney Kore won'u Asya'daki gelişen piyasalar arasında en büyük artışı kaydetti.

Rupi %0.6 değerlendi ve haftalık bazda %1.8 yükseldi. Tayvan doları %0.3 artarak 10 Haziran'dan beri en iyi haftalık kazancı gerçekleştirdi.