Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) tarafından uygulanan aktif elektrik enerji bedeli yılın üçüncü çeyreği için 14,80 kuruş olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) ait elektrik enerjisi bedellerini düzenleyen 2 kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.



Buna göre EPDK, TETAŞ tarafından bir önceki 3 aylık dönemde kilovatsaat başına 16,35 kuruş olan aktif elektrik enerjisi bedelini 1 Temmuz'dan başlayan 3 aylık dönem için kilovatsaat başına 14,80 kuruşa indirdi.

Görevli tedarik şirketinden elektrik alan iletim sistemi kullanıcılarına uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilere uygulanmasına devam edilecek.

Ayrıca EPDK, dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen tüketicilere, 1 Nisan 2016'dan itibaren uygulanacak tarife tablolarını da belirledi.

Buna göre, görevli tedarik şirketinden enerji alan iletim sistemi kullanıcısı tüketiciler için perakende tek zamanlı enerji bedelinin kilovatsaat başına 20,52 kuruş, perakende gündüz enerji bedelinin kilovatsaat başına 20,38 kuruş, perakende puant bedelinin kilovatsaat başına 36,30 kuruş ve perakende gece enerji bedelinin ise 8,91 kuruş olarak uygulanmasının devamına karar verildi.

EPDK'dan dün yapılan yazılı açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin tarife çalışmaları tamamladığını belirterek, elektrik tüketicilerinin nihai elektrik faturalarına yansıyacak bir fiyat artışının söz konusu olmadığı kaydedilmişti.