Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara göre İngiltere Merkez Bankası (BOE) gelecek hafta bankaların sermaye yeterlilik koşullarını azaltarak bankalara Brexit sonrsı daha fazla esneklik tanımayı planlıyor.

Tartışmaların henüz kamuya duyurulmaması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynakalara göre bu hafta bir araya gelecek olan BOE Maliye Politikası Komitesi, Mart ayında aldığı riskli varlıklara ilişkin sermaye tamponu kararını kaldırmayı planlıyor.

Brexit şoku ve İngiltere'deki siyasi çalkantı nedeniyle sarsılan piyasaları sakinleştirmek istiyen BOE Başkanı Mark Carney, Perşembe günkü bir konuşmasında merkez bankasının aylar içerisinde faiz indirimine gidebileceğinin sinyalini verdi ve yetkililerin ekonomiyi ve piyasanın esnekliğini koruması gerektiği zaman harekete geçmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Barclays Plc CEO'su Jes Staley, Bloomberg Television'dan Erik Schatzker ile Perşembe günü gerçekleştirdiği bir mülakatta “BOE'nin elinde birçok araç var. Fazlasıyla genişlemeci olabilecek para politikası var. Sermayenin hareket ettirilmesini sağlayan, İngiltere bankaları ve Barclay's'e ilişkin sermaye düzenlemeleri var. Hükümetin de bahsettiği likidite desteği var” dedi.