Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Brexit'in ardından gelen kayıplarının yarısından fazlasını geri almasını sağlayan ralliyi genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.7 yükselerek, bir ayın en büyük haftalık kazancını kaydetti. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise, zayıf pound ve yükselen emtia ile yükselerek 2008'den beri en iyi dört günlük sıçrayışını kaydetti.

Stoxx 600 Endeksi, mekez bankalarının yatırımcılara harekete geçmeye hazır oldukları güvencesini vermesiyle ,Brexit şokunun ardından gelen iki günlük satış dalgasındaki kayıplarının yüzde 7.6'lık kayıplarını geri aldı. İngiltere Merkez Bankası'nın sermaye gereksinimlerini en erken gelecek hafta düşürmeyi planladığını açıklamasının ardından, bankacılar kayıplarını terse çevirdi. Standard Chartered Plc ve UBS Group AG yüzde 2'den fazla yükseldi.

Cenevre'de Prime Partners yatırım yetkilisi şefi Francois Savary, "Politika yapıcılar oldukça aklı başında davrandı." dedi ve "Her şey merkez bankalarının müdahelesinin getirdiği rahatlamayla ilgili. Ancak bu sıçrama yeni bir trendin parçası değil. Hala politik belirsizlikler var ve şirket karlarının zorlandığı, düşüş büyüme ortamında olduğumuzu da unutmayalım." diye konuştu.