Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararı sonrasında yatırımcıların gelişen ülke Borsalarına döneceğine dair spekülasyon borsaların yükselmesine neden oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi geçen hafta İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrasında kayıplarını telafi etti ve 3 haftadan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Endeksteki 10 sanayi grubundan 9'u yükseldi.

Bangkok'taki Finansia Syrus Securities'teki araştırma müdürü Jitra Amornthum, Avrupa'dan çıkan fonların bir kısmını gelişen piyasaların çekebileceğini belirtti.

BORSA VE PAEA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 artışla 843.41 puan oldu. Bu, 9 Haziran'dan beri görülen en yüksek seviye. Endeks 5 günde %6.1 yükseldi, yıllık bazda ise %6.2 arttı.

Çin'de Şanghay borsası %1.8 artışla 31 Mayıs'tan beri en büyük artışa hazırlandı. Hang Seng China Enterprises Endeksi %1.3 yükselişle 10 Haziran'dan beri en yüksek kapanışa yöneldi.

Hindistan borsası %0.7, Vietnam, Filipinler ve Malezya borsalarının her biri en az %0.5 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi 4 günde %2 yükselmesinin ardından ufak değişim kaydetti.

Güney Kore para birimi won hükümetin açıkladığı 20 trilyon won'luk teşvikle 4 günlük ralli yapmasının ardından %0.1 düştü. Hindistan rupisi ve Filipin peso'su %0.2'şer oranda yükseldi.