Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Mayıs ayı istihdam verisinin daha kalıcı bir yavaşlamayı işaret edip etmediği sorusunun, 14-15 Haziran'daki faiz artırımamam kararını etkilediğini söyledi.

Esther George, faiz seviyelerinin çok düşük olduğunu ve ekonominin tam istihdamda ya da yakınında olduğunu söyleyerek, kademeli faiz artırımını desteklediğini belirtti.

Lake Ozark, Mo.'da konuşan Geroge, "Faizleri kademeli yükseltmek sapmaları minimalize etmek için gerekli olacak. Faizleri düşük tutmak riskler yaratabilir ve kaynak dağılımında bozukluklara neden olabilir." dedi.

Esther George, "Büyüme hızı istikrarlı olmaya devam edecektir. ABD ekonomisi geçtiğimiz birkaç yılda oldukça dirençli olduğunu kanıtladı." diye konuştu. Son istihdam verilerinin oldukça iyi karşılandığını belirten George, işsizlik oranının normale yakın olduğunu belirtti.

Tüketici harcamalarının güçlü kalmaya devam ettiğini ve ev halkı bilançosunun 6-7 yıl önceye göre daha güçlü olduğunu söyleyen Kansas City Fed Başkanı, iş yatırımlarının görece zayıf olduğunu ifade etti.