Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street'te S&P 500 Endeksi'nin dün akşam rekor kırmasının ardından gelişen piyasalar 3 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı. S&P 500 Endeksi Cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin güçlü gelmesiyle dün Mayıs 2015 rekorunu tazelemişti. Bu durum, gelişen piyasalarda 4 günlük ralliye neden oldu.

Kuala Lumpur'daki Phillip Capital'den Ang Kok Heng, "Uzun vadede ABD'nin küresel büyümeye öncülük edeceği iyimserliği var." diye konuştu.

Tayvan'da Taiex Endeksi Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıkarken Endonezya ve Filipinler Borsaları 13 ayın zirve seviyelerine yükseldi. Tayland borsası ise boğa piyasasına yaklaştı. Para birimlerinden oluşan endeks 4 günde ilk kez düşerken Endonezya rupisi ve Güney Kore won'u değer kaybetti.

BORSALAR VE PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.1 artarak 847.26 puan oldu. Endeks bu yıl %6.7 yükseldi. MSCI Dünya Endeksi 2016'da %1.2 yükseldi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi %0.4, Çin'de Şanghay borsası %0.6 arttı.

Tayland'da SET Endeksi %0.1 arttı, endeks Ocak'ta test ettiği dip seviyeden %20 yükseldi. Dün boğa piyasasına giren Hindistan'da S&P BSE Sensex endeksi bugün %0.3 arttı.

MSCI Gelişen Piyasa Para Birimleri Endeksi dün %0.5 artış sonrası bugün %0.1 düştü. Rupi ve won en az %0.1 düşerken Meksika pesosu %0.3 arttı.