Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa'nın Türkiye Başkonsolosu Muriel Domenach resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, 14 Temmuz'da İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşecek resepsiyonların güvenlik nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Domenach, "Güvenlik nedeniyle, Istanbul’daki 14 Temmuz resepsiyonu iptal edildi, tıpkı Izmir ve Ankara’da gibi. TR yetkililerle irtibat halindeyiz" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Fransa'nın Agence France Presse (AFP) haber ajansının haberine göre, Fransa Türkiye'deki temsilciliklerini ikinci bir emre kadar kapattı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, güvenlik gerekçesiyle büyükelçiliğin ve İstanbul'daki başkonsolosluğun ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamalarının iptal edildiği belirtilerek, "Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Elçiliğin karara yönelik Türkiye'deki ilgili makamları bilgilendirdiği ve sürekli iletişimin halinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz." denildi.