Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

DBS Group Holdings Ltd., düşük faizlerin talebi canlandırması ve ABD'de başkanlık seçimlerinin yaklaşması ile birlikte, altının major boğa piyasasında olduğunu ve ons başına 1,500 dolar seviyesini geçebileceğini kaydetti. Şirket, altının bu yılki ralllisini önceden görmüştü ve şimdi düşüşler alım yapılması tavsiyesinde bulunuyor.

Singapur merkezli bankanın Baş Yatırım Ofisi Döviz stratejistlerinden Benjamin Wong, "Altın 1970'ten bu yana dört major boğa piyasası gördü, bu diğer biri," dedi ve "Piyasa henüz 8 Kasım'daki ABD başkanlık seçiminden kaynaklanan belirsizliği aşabilmiş değil" şeklinde görüş bildirdi.

Altın bu ay, küresel hisse sentelerindeki volatilite, negatif faizin yayılması ve İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin belirsizliklerden dolayı Mart 2014'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü ve 1,375 dolar seviyesini aştı. ABD'de seçimlerin yaklaşmasından dolayı, Fed, Eylül ya da Kasım'da faiz artırımına gitmekten kaçınabilir ve bu durum altın için olumlu bir faktör. Bank of America Merrill Lynch de geçen hafta, altının 12 aylık dönemde 1,500 dolar seviyesine aşmasına neden olabilecek faktörler arasına ABD seçimlerini dahil etti.

Wong, ters baş-omuz teknik analiz formasyonunu da işaret ederek teknik analizin de görüşlerini desteklediğini belirtikten sonra, "Yukarı beklentimiz sürüyor ve altında tavsiyemiz pozisyonu artır şeklinde" dedi.