Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'nde Açıl Sezen'in sorularını yanıtlıyor. Aydın, (darbe girişiminin ardından) "Neler yapabileceğimize dair bankacılarla değerlendirme yaptık, ciddi anlamda problemler görmüyorduk, zaten piyasalar da bizi haklı çıkardı" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN ÖNLEMLERİ

Aydın, MB ile karşılıklı olarak güven alışverişinde bulunduklarını belirterek "Merkez Bankası'na 'en kötüsü olursa siz ne kadar arkamızda durursunuz' dedik, onlar da 'ne kadar imkan varsa her şeyiyle arkanızda dururuz' dedi. Ancak şu an artırılması gereken bir önlem söz konusu değil. Olup bize sağlanmayan imkan da söz konusu değil. Merkez Bankası bize güven verdi, biz de onlara güven verdik" dedi.

Aydın, "hak etmediğimiz fiyatlamalarla karşılaşmamak için şeffaf olmak lazım, bu dönemde bu yapıldı ve bugünkü seyirle karşılaştık, inşallah olumlu seyri sürdüreceğiz" dedi. Aydın, bankaların yurtdışı borçlanmalarında ciddi bir maliyet artışının söz konusu olmadığını bildirdi. 

"KREDİ NOTU DEĞİŞMEZ"

Son yaşananlardan Türkiye'nin kredi notunun etkilenip etkilenmyeceğiyle ilgili olarak Aydın "Olayların geçici olduğunu ve orta-uzun vadede yatırım yapılabilir notunda  kayba neden olacak durum olmadığını onlar da görecektir. Türkiye'nin kredi notunun değişmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

"FAİZLERİN AŞAĞI HAREKETİNİN SÜRMESİNİ BEKLİYORUM"

MB'nin faiz koridorunu daraltmasının zaten beklenen bir durum olduğunu belirten Hüseyin Aydın "Geleceğe ilişkin Türk bankacılık sektörünün faizlerin aşağı yönlü olacağı beklentisi devam ediyor." dedi.