Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:55'te güncellendi)

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki düşüşün güvenli liman niteliğindeki alımları getirmesinin ardından, bu ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

Metal, Avrupa hisse senetlerinin üç ayın en yükseğinden düşmesinin ardındani diğer bir güvenli liman olan ABD Hazine tahvilleri ile birlikte yükseldi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Salı günü küresel ekonomik büyümeye ilişkin projeksiyonlarını açıklayacak ve IMF İcra Direktörü Christine Lagarde geçen hafta tahminlerin düşürülebileceği uyarısında bulunmuştu.

Think Markets U.K. Ltd. baş piyasa analisti Naeem Aslam, "Bugün, daha fazla güvenli liman alımlarının geldiği mükemmel riskten kaçınma günlerinden biri ve değerli metaller bu ortamda ışıldıyor" dedi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 11:03'te ons başına 1,332.45 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 0.6 düşerek 1,328.85 dolar ile 30 Haziran'dan bu yana en düşük kapanışımı yapmıştı.

Altın, Fed'in bir süre daha faizi düşük tutacağını işaret etmesi ve bunun da yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini artırması ile birlikte, bu yıl halen yüzde 26 yükselmiş durumda. Tüm dünyada politika yapıcılar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının olumsuz etkilerini sınırlamak için teşvikleri artırmaları konsunda baskı altında.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pazartesi günü 2.5 ton artarak 2,004.9 tona çıktı.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşerken, platin yüzde 0.6 geriledi ve palladyum değişmedi.

(15:55'te güncellendi)