Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD'den gelen ekonomik verilerin dünyanın en büyük ekonomisinin büyümeye devam ettiğini işaret etmesiyle, üç günlük kazançlarını korudu. Söz konusu veriler, Fed'in 2016 yılı sonuna kadar faiz artırımına gideceğine ilişkin spekülasyonu güçlendirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD yeni konut inşaatı verisinin tahminlerin üzerinde gelmesi ardından altı haftanın zirvesine yaklaştı. Yeni konut inşaatı verisi, yakın zamanda gelen ve büyümenin devam ettiğini işaret eden verileri destekledi. Verilerin beklentilri karşılayıp karşılamadığını ölçen Citigroup Inc. ABD Ekonomik Sürpriz Endeksi, tarım dışı istihdam ve perakende satışlar verisinin ardından, Ocak 2015'ten bu yaan en yüksek seviyesine ulaştı.

Singapur'da Commerzbank AG forex stratejisti Charlie Lay, “Piyasa, Fed'in en az bir kez faiz artırımına gideceği beklentilerini fiyatlayacak şekilde yeniden ayarlanacak” dedi.

ABD Doları'ın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, üç günde yüzde 1 yükselmesinin ardından, Çarşamba günü TSİ 14:00'te yatay seyrederek 1,198.92 puan oldu. Endeks, Salı günü 3 Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyesini gördü.