Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, karışık gelen PMI verisi ile ikinci haftalık kazancını azalttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7 kadar olan kaybını azalttıktan sonra, Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.1 düştü. Almanya'nın imalat çıktısı 2014'ün başlarından beri en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere'de ise bileşik veri Brexit'in ardınadn 2009'dan beri en düşük seviyesine geriledi.

İsviçre'de, Luzerner Kantonalbank baş analisti Arno Endres, "Yatırımcılar, Brexit'in ardından euro bölgesindeki ekonomik büyüme beklentilerine yönelik endişelerini sürdürüyorlar." dedi ve "Güvenirlilik düzeyi uzun vadede sorun olacak çünkü merkez bankalarının cephanesi tükeniyor ve helikopter paranın beklenen etkiyi yapacağından çok da emin değilim. Karışık gelen kar sonuçları da negatif tabloyu besliyor." diye konuştu.

Stoxx 600, Çarşamba günü dört haftanın zirvesinde kapatırken, geçtiğimiz haftanın çoğunu karşık gelen şirket karları ve merkez bankalarına dair teşvik beklentileriyle, kazanç ve kayıplar arasında seyretti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, dün AMB'nin, Brexit'in etkilerine dair daha net bir resim elde ettiklerinde, teşviği düşünebileceğini söylemişti.