Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bild'in haberine göre, Almanya'nın Münih şehrinde Mosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı bir alışveriş merkezinin önünde meydana gelen silahlı saldırıda beş kişininin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Alman polisi saldırının terörle bağlantılı olabileceğini söylerken, uzun namlulu silahlar taşıdığından şüphelenilen üç saldırgan ise henüz yakalanamadı. 

Yetkililer, en az 8 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Daha önce Bavyera İçişleri Bakanlığı saldırıda üç kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Reuters'ın Münih polis sözcüsüne dayandırdığı bilgiye göre saldırı birden fazla kişi tarafından gerçekleştirildi. Bild'in Bavarya İçişleri Bakanı Joachim Herrman'dan aldığı bilgiye göre ise, saldırganların sayısı sadece bir olabilir. Bakan ayrıca saldırganın yakalama sırasında kendini başından vurduğu yönündeki iddiaların henüz doğrulanmadığını söyledi.

Münih polisi insanları evlerini terketmemeleri konusunda uyardı. Olayın ardından toplu taşıma kullanıma kapatıldı ve taksiciler yolcu almamaya başladı.

Alman polisinin saldırganları yakalamak için bölgede büyük bir operasyon yürüttüğü belirtildi. Hastaneler kırmızı alarma geçerken, doktor ve hemşireler derhal göreve çağırıldı.