Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "FETÖ terör örgütüne müzahir, onlara finansal kaynak sağlayan şirketler bir bir bulunup ya kapatılacak ya da haklarında soruşturma açılıp gerekli işlemler yapılacak" dedi.

Tüfenkci, Malatya Valiliği ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin 15 Temmuz'da darbe girişimini püskürttüğünü belirterek, "Tabi bu darbe girişiminde Malatya'da bulunan 2. ordunun ve komutanının ayrıca burada bulunan hava üssünün darbeciler açısından da önemli olduğunu gördük. Ama Malatyalı hemşehrilerimiz de gerçekten her türlü katkıyı üzerinde milletin iradesine sahip çıkarak meydanları doldurduğu gibi ordu komutanının rahat etmesini 2. ordudaki bir takım darbeci unsurların kent üzerinde bir operasyona girişmesini önlediler. Bunun için bütün Malatyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tüfenkci, darbeye karşı herkesin el birliğiyle karşı durduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Bütün Malatya'yı oluşturan bütün unsurlarımız Alevi'siyle, Sünni'siyle Kürt'üyle, Türk'üyle bu gün ayrıştırmak isteyen, fitne sokulmak isteyen bütün Malatyalı hemşehrilerimiz tek vücut olarak darbeye karşı dirençlerini göstermişler ve bu meydanları, bu sokakları doldurmuşlardır. Çünkü Malatyalı hemşehrilerimiz biliyorlar ki iktidar ancak milletin iradesiyle değişebilir. Eğer hakimiyet milletinse millete rağmen hiçbir şey olmayacağını bu meydanda buradaki bütün hemşehrilerimiz bütün Türkiye'ye göstermiş oldular. Dolayısıyla darbede önemli bir rol verilen Malatya'daki darbecilere fırsat vermemeleri bakımında da belki ileride darbe tarihi yazıldığında çok önemli rol aldıklarını görecekler."

Olağanüstü hal kararına da değinen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bu kararın alınma sebebi birilerinin iddia ettiği gibi milletin hak ve hürriyetlerini kısıtlama değildir. Birilerinin iddia ettiği gibi bu sıkıyönetim değildir. Bu devletin kurumlarının daha hızlı karar alıp uygulaması demektir. Esasında olağanüstü hal devlet mekanizmaları için vardır. İşte insanlarımız meydanlarda gördüğünüz gibi. Ticaret yine devam ediyor. Millet yine alış verişini sürdürüyor. Ekonomik hiçbir kısıtlama olmadan olağanüstü halle bir takım yapılandırmaları hızlı bir şekilde yapma adına bu kararı aldık. Milletimiz rahat olsun ama FETÖ terör örgütüne mensup insanlar da elbetteki bu karardan rahatsız olacaklar. Çünkü bu millete çektirdikleri, bu millete ödetmeye çalıştıkları bedel cezasız kalmamalı. Millet eğer meydanlarda idam diyorsa elbetteki bu darbeye kalkışanlar, milleti kurşunlayanlar, milletin vergileriyle alınan silahları millete tekrar doğrultanlar bunun bedelini ödemelidir. Biz de buna yönelik adımları atıyoruz."

Tüfenkci, şirketlere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu darbe teşebbüsünden önce bir inceleme vardı. Şimdi bu incelemeler hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak. FETÖ terör örgütüne müzahir, onlara finansal kaynak sağlayan şirketler bir bir bulunup ya kapatılacak ya da haklarında soruşturma açılıp gerekli işlemler yapılacak" ifadelerini kullandı.

AA