Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, petrolün varil başına 44 doların altına düşmesiyle gerilerken, altın, doların bu haftaki Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantılarıyla değer kazanmasıyla düştü.

S&P 500 Endeksi, enerji hisse senetlerinin, endeksteki 10 sektörü grubunun dokuzundaki düşüşleri hızlandırmasıyla geirledi. Avrupa'daki hisse senedi piyasaları, Brexit'in ardından Almanya'daki iş ortamının sağlam olduğunu gösteren rapordan destek aldı. Altın, ABD para biriminin 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kazanmasıyla, Mayıs'tan beri ilk arka arkaya haftalık kaybını genişletti.

Küresel hisse senetleri, önemli merkez bankaları toplantıları öncesi, yatırımcıların şirket karlarını beklemesiyle hafif değişti. ABD hisse senetleri, Fed'in bu yıl faiz oranını artıracağı beklentilerinin yükselmesiyle, Cuma günü yeni zirvesine ilerlemişti. Fed'in bu hafta faiz oranlarını değiştirmesi beklenmezken, ekonomistler Japonya Merkez Bankası'nın ilave teşvik uygulamasını bekliyor. Avrupa Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta gerektiğinde ilave teşvik sağlayacağını söylemişti.

Boston'da LPL Financial baş ekonomi stratejisti John Canally, "Karlar bu haftanın en önemli noktası ancak Fed, Japonya Merkez Bankası ve Demokratik Ulusal Kurultayı da var. Yani, doğru ya da yanlış gidecek birçok şey var." dedi ve "Piyasa ve değerlemeler zirvede. Bu seviyeden daha yukarı gitmemeiz için kar raporlarında hedefi tam on ikiden vurmalıyız." diye konuştu.

S&P 500 Endeksi, New York'ta saat 13:47 itibariyle yüzde 0.5 düştü. Yahoo! Inc. ve Verizon satış anlaşmasının ardından düştü.

Stoxx 600, toplam işlem hacminin 30 günlük ortalamanın yüzde 45 altında olmasıyla birlikte, kayıplarını sildikten sonra Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi.

(20:50'de güncellendi)