Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığında büyükelçi düzeyinde görevden almalar olacağını bildirdi.

Habertürk kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, FETÖ darbe girişimi sonrası Dışişleri Bakanlığında da görevden almaların olacağını belirterek soru üzerine, "Evet, büyükelçiler düzeyinde de görevden almalar olacak." dedi.

Çavuşoğlu, "Zaten zamanında personelin başına geçen insan kaynakları aynı şekilde o günkü bakan arkadaşlarımızla yakın çalışan bazı kişiler, Dışişleri Bakanlığına bu sızmayı da organize eden kişiler." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığına giriş sınavının soru ve cevaplarının FETÖ'cü terör örgütü üyelerine verildiğini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim bakanlık her zaman klasik sınav yapar, kompozisyon şeklinde Türkçeden İngilizceye çeviri ya da İngilizceden Türkçeye şeklinde. Çoktan seçmeli sınavda da en zor sorular sorulmuş bakanlık tarihinin. Bu soruların cevapları da bu kişilere verilmiş. Bu şekilde bakanlığa ciddi sızmalar olmuş. Bazı kurumlardan bizim bakanlığa da yatay geçişlerle personel alınarak bazı kilit noktalara yerleştirilmiş. Tabii bu süreçte insanlar daha rahat bilgi verebiliyor. Bizim zaten elimizde bir çalışma var."

Çavuşoğlu, bakanlığın bu kişileri tespit etmek üzere titiz bir şekilde çalışmalar yaptığını aktararak "Çapraz yoklamalar da yaptık ki haksızlık olmasın. Hata payımızı minimize etmek için çok titiz çalışıyoruz. Üç dört koldan bunu teyit edip yoklamamız gerekiyor." diye konuştu.

Görevden alınacak büyükelçilerin zaten pasif durumda olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bugüne kadar görev verilmedi, merkezdeydiler, bunları geri almıştık. Bazı tabii dışarıdan da geri çekeceğimiz alt düzey memurlar da olacak. Bunların da bakanlığımızdan mutlaka uzaklaştırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sahte sınavlarla soruları çalarak devlette kadro elde etmek zaten suç. Yıllardır devletten bu şekilde bunlar maaş alıyorlar. Bunun da hesabı sorulmalı. Milletin evlatları bu sınavlara girebilmek için, bakanlığa girmek için 1 sene 1,5 sene gece gündüz çalışacak, bunlara sorular verilecek önceden cevaplar da verilecek hiç çalışmadan girecekler. Zaten hepsi de şu anda görüyoruz, dil bilgisi zayıf, kapasiteleri düşük."

AA