Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Komitesi tarafından somut tedbirlerin hayata geçirildiğini belirterek, "Önümüzdeki aylarda, gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkileri daha net görülmeye başlanacaktır." ifadesini kullandı.

Zeybekci, Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Fiyat istikrarının sağlanması konusunda hükümetin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına desteğinin artarak devam ettiğini belirten Zeybekci, yakın dönemde enflasyondaki yükseliş ve oynaklığın en önemli belirleyicilerinden birinin gıda enflasyonu olduğunu anımsattı.

Nihat Zeybekci, şunları kaydetti:

"Enflasyonda artışa neden olan gıda fiyatlarının düşürücü etkisinin ön plana çıkması için istikrarlı bir seyir izlemesi önceliklerimizdendir. Gıda Komitesi tarafından gerçekleştirilen somut tedbirler hayata geçirilmektedir. Önümüzdeki aylarda, gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkileri daha net görülmeye başlanacaktır. Gıda enflasyonunun, hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz. TÜFE hesaplanırken 'gıda ve alkolsüz içecekler' grubu için kullanılan ağırlık oranının, ülkemizle benzer kişi başı GSYİH oranına sahip ülkelerin kullandığı oranlarla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

AA