Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, petroldeki düşüşün enerji üreticilerini etkilemesiyle kazançlarını azalttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, güven verisinin Brexit'in ardından şirketlerin ilk şoklara karşı koymuş olabileceğini göstermesinin ardından yüzde 0.8 kadar olan kazançlarını azaltarak Londra'da saat 16:36 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi. Petrol firamaları grup olarak yüzde 2.1 düşerek 6 Temmuz'dan beri en büyük gerilemeyi kaydetti.

Endeks, Ifo enstitüsünün iş ortamı güven endeksinin Temmuz ayında beklentilerden az düşmesinin ardından, Brexit sonrası kayıplarını silmekten yüzde 1 uzaktı. Ancak kazançlar uzun süreli olmadı. Stoxx 600'te el değiştiren hisse senetlerinin 30 günlük ortalamasının yüzde 40 aşağıda seyretmesiyle birlikte işlemler volatildi.

Stoxx 600, Brexit sonrası kayıplarının çoğunu geri alırken, Mart ayından beri ilk arka arkaya haftalık kazancını kaydetti. Şirket karları ve imalat sanayi verileri geçtiğimiz hafta karışık geldi ve Mario Draghi, merkez bankasının Brexit'in etkilerine dair daha net bir resim oluştuğunda, ilave teşvikleri düşüneceğini söyledi.

Almanya'nın DAX Endeksi, yüzde 0.4 yükselere, önemli Avrupa piyasalarındaki en büyük kazancı kaydetti. İtalya ve Yunanistan'daki endeksler, yüzde 0.6'dan fazla düşerek en büyük kayıpları gerçekleştirdi. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.4 düştü.