Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Brexit referandumunun ardından mali teşviğe ilişkin trader beklentilerinin azalmasından bu yanaen güçlü yükselişine yöneldi.

Japon Yeni, Maliye Bakanı Taro Aso'nun hükümetin mali teşvik paketinin ölçeğine henüz karar vermediğini belirtmesi ardından, 16 önemli paranın tamamı karşısında yükseldi. Nikkei gazetesinin haberine göre yeni harcamaları içerecek 6 trilyon yen (58 milyar dolar) büyüklüğündeki paketin sadece 2 trilyon yenlik kısmı bu yıl ek bütçede yer alacak.

Londra'da Manulife Asset Management (Europe) Ltd. traderı Chris Chapman, “Teşvik paketine ilişkin gelen bilgiler bir miktar düş kırıklığı yarattı; düşünülen rakamların çok altında. Bu büyük bir ihtimalle yendeki sert hareketi açıklar. Sanırım bazı insanlar, Japonya'nın hamle yapıp yapmayacağı konusunda şimdi bir miktar endişeli” yorumunda bulundu.

Yen, New York saatiyle 07:05'te dolar karşısında yüzde 1.3 güçlenerek 104.47 seviyesinden işlem gördü. Japon Yeni, Brexit referandumuna gidilen 24 Haziran'dan bu yana en güçlü kazancına hazırlanıyor.