Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de fast-food sektöründe yaşanan yavaşlama sonucu dünyanın en büyük restoran zinciri McDonald's Corp'un benzer mağaza satış büyümesi analistlerin beklentilerinin altında kaldı.

Şirketin benzer mağaza satışları küresel çapta yüzde 3.1 artış gösterdi. Analistler şirketin benzer mağaza satışlarının yüzde 3.6 büyümesini bekliyordu.

Stifel Financial'dan Paul Westra gibi analistler ABD restoran endüstrisinin resesyona yöneldiği konusunda endişelere sahip ki bu durum da daha geniş çaplı bir ekonomik düşüşün habercisi dahi olabilir. McDonald's'ın fast-food sektöründeki Wendy's gibi rakipleri, ABD'de indirim ve promosyon gibi stratejilerle McDonald's'sın fiyatları düşük tutması yönünde baskı oluşturdu. Bu gelişme sonucunda yaşanan indirimler, şirketin ABD genelinde tüm gün kahvaltı satışlarının sağladığı faydayı azalttı.

McDonald's'ın benzer mağaza satışları geçtiğimiz çeyrekte ABD'de yüzde 1.8'de kalmıştı. Bir önceki çeyrekte yüzde 5.4 artış yaşanmıştı. Analistlerin geçtiğimiz çeyreğe yönelik beklentisi yüzde 3.2 seviyesindeydi.