Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, karışık gelen kar raporlarının etkisiyle kazanç ve kayıplar arasında gidip gelerek, dördüncü günde de yön bulmakta zorlandı.

Otomobil parça üreticisi Faurecia SA, 2016 hedefini yükseltmesinin ardından yüzde 4.3 yükseldi. AMS AG, beklentileri aşan kar açıklamasının ve satışlardaki tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 12'lik ralli yaptı. Commerzbank AG, sermaye gücünün önemli bir ölçütünün ikinci çeyrekte düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 4.5 düşerek, Cuma günü açıklanacak banka stress test sonuçları öncesi, bankacılık hisselerindeki düşüşe öncülük etti. BP Plc., karının azalmasının ardından yüzd 1.3 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 kadar arttıktan ve yüzde 0.6 kadar düştükten sonra, Londra'da saat 16:37 itibariyle yüzde 0.1 yükseldi. Endeksi geçtiğimiz hafta bir ayın zirvesine taşıyan ralli, endeksin düşük işlem hacmiyle son 3 günde 1 puandan az aralıkta işlem görmesiyle durdu.

Düsseldorf'ta Lampe Asset Management'tan Michael Woischneck, "Gelen sonuçların bazıları rahatlatıcı oldu." dedi ve "Kayıpları, ekonominin bel kemiği olan sanayi şirketlerinden gelen iyi rakamlarla çevirmeyi başardık. Ayrıca Fed'in ABD ekonomisinin dirençli olduğu sinyalleri vereceğine dair büyük bir umut var." diye konuştu.