Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya ile yeni bir sayfa açmayı hedeflediklerini söyledi.

Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile Moskova'da gerçekleştirdiği temaslardan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya’da çok samimi bir havayla karşılaştıklarını belirterek, "Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, Rus yetkililerinde de sorunların çözülmesi noktasında olumlu bir çaba ve gayret gördüm." dedi.

Rus yetkililer ile son 8 ayda yaşanan sorunların tamamen aşılması ve ikili ilişkilerin 24 Kasım öncesinden de ileri bir seviyeye taşınması için temaslarda bulunduklarını dile getiren Şimşek, “Rusya ile yeni bir sayfa açmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Zeybekci de Rus yetkililerden, Türk gıda ürünlerine uygulanan yaptırımların kaldırılmasını talep ettiklerini kaydetti. Bakan Zeybekci, "Türkiye’nin ithal ettiği Rus gazına yönelik indirim konusu ise görüşülmedi." ifadesi kullanıldı.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı görüşmelerinde ise ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Zeybekci, "İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde iki ülke arasında daha da ilerleme sağlayacağız." diye konuştu.

Ulyukaev ile 6 Ağustos’ta İstanbul’a bir araya geleceklerini anlatan Zeybekçi, Enerji Bakanı ve aynı zamanda Karma Ekonomi Komisyonu Eşbaşkanı Novak ile de ekim ayında yine İstanbul’da bir zirve yapılacağını belirtti.

Türk vatandaşlarına tek taraflı olarak uygulanan vizelerin kaldırılması konusunun da Rus yetkililere iletildiğinin altını çizen Zeybekci, “Tüm sorunların zamanla çözüleceğine inanıyorum. Bu sıkıntıların çözüleceğine dair olumlu bir görüş var.” dedi.

AA