Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çoğu Fed toplantısı öncesinde, hazine tahvili traderları yetkililerin ne yönde karar vereceğine ilikşin ipuçları için ABD verilerini inceleyerek günler geçirirlerdi. Bu kez ise tahvil traderlarının dikkatleri Fed değil, Japonya Merkez Bankası (BOJ) üzerinde.

ABD'de bazı tahvil traderları, kendi merkez bankalarından daha çok BOJ ile ilgileniyorlar. Bloomberg anketine katılan ekonomist tahminlerine göre BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, Cuma günü rekor düzeydeki teşvik programını genişletecek. Parasal genişleme olarak bilinen eksi faiz politikası ve tahvil alımları, çoğu tahvil faizlerini sıfırın altına çekerek ABD tahvillerine olan talebin artmasında etkili oldu. Diğer bir ankete göre ise Fed, Çarşamba günkü toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmeyecek.

New York'ta BMO Capital Markets Corp. tahvil stratejisti Aaron Kohli, “Bu haftaki BOJ toplantısının Fed'den daha önemli olduğunu söyleyebilirim” şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre ABD 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri yatay seyrederek New York saatiyle 08:17'de yüzde 1.57 oldu. Mayıs 2026 vadeli yüzde 1.625 faizli tahvilin fiyatı 100 ½ oldu.