Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Apple Inc.'nin teknoloji hisse senetlerinindeki yükselişe öncülük etmesiyle ve yatırımcıların Fed'in faiz artırımının zamanına yönelik ipuçlarını beklemesiyle yükseldi.

Apple, daha ucuz iPhone modeline talebin artmasıyla, gelirlerinde beklentilerden daha küçük bir düşüş açıklamasının ardından yüzde 7.5 yükseldi. Boeing Co. analistlerin tahmininden daha dar bir kayıp açıklamasının ardından yükseldi. Twitter Inc., üçüncü çeyrekteki satışlarının tahminleri aşmamasıyla geriledi. Coca-Cola Co. ise, atışlarının tahminleri takip etmesiyle yüzde 2.4 düştü

Nasdaq 100 Endeksi, New York'ta saat 09:30 itibariyle yüzde 0.8 yükselerek 4,710.30 puana gelirken, S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Endeks, dört hafta arka arkaya kazanç kaydettikten sonra, zirveye yakın seviyelerde tutunuyor. Dow Jones Sanayi Endeksi 50.54 puan artarak 18,524.29 seviyesine geldi.

Londra merkezli Atlantic Equities LLP'de ABD hisse senetleri satışı yapan Oliver Herington, "Apple'daki yükselişin boyutu oldukça çarpıcı." dedi ve "Piyasalar için büyük bir güven desteği oldu çünkü dünya üzerindeki birçok yatırımcı Apple hissesi sahibi ve şimdi beklenmedik bir şekilde oldukça iyi bir tampona sahipler. ABD hisse senetleri tutuşmuş durumda ve temel verilerde olması gerektiği yerde. Fed bir faiz artırımına giderse bile, bu durumun rayından çıkacağını düşünmüyorum." diye konuştu.