Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, dört gün arka arkaya hafif değişerek kapandıktan sonra, hareketsizliğini kırmayı başardı.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, Telecom Italia SpA ve Banco Santander SA'in de aralarında olduğu şirketlerden gelen gelir açıklamaları, Stoxx Europe 600 Endeksi'ni, petroldeki düşüşün etkisiyle kazançlarını yüzde 0.4 azaltmadan önce, yüzde 0.8 kadar yukarı itti. Fransa, İtalya ve İspanya'daki hisse senetleri yüzde 1'den fazla yükselerek, Batı Avrupa piyasalarındaki en büyük kazançları kaydetti.

Stoxx 600'ün geçtiğimiz hafta bir ayın zirvesine gelmesinin ardından duraksayan Avrupa hisse senetleri, yeniden yön bulmaya başlıyor. Endeks özellikle gün içindeki işlemlerde, hafif işlem hacmi, karşık gelen kar raporları ve merkez bankalarının teşviği hakkında spekülasyonlarla volatil seyrediyordu. Fed'in bugün faiz oranını değiştirmesi beklenmezken, Japonya Merkez Bankası Cuma günü teşvik paketini genişletecek.

Düsseldorf'ta, Lampe Asset Management'tan Michael Woischneck, "İyi gelen gelirler piyasaları yukarı ittirdi." dedi ve "Bankalardan ayrı olarak, Brexit çeyreğinde Avrupalı şirketler oldukça iyi gidiyor gibi gözüküyor ve bu da piyasaları sakinleştirmeli. Ancak Fed'in bu akşamki söyleyeceklerine karşı tetikte olmalıyız ve Cuma günü de banka stress testleri var. Yani masanın üzerinde hala oldukça şey var. Bugün için ise bardağın yarısı dolu." diye konuştu.