Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yuan, Fed'in çarşamba günkü toplantı ardından faiz artırımına gitmemesi ardından yuanın değer kayıplarına ara vereceğine ilişki iyimserliğin etkisiyle üç haftanın zirvesine yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceği yönündeki sinyalleri kesmesi ardından, düşüşünü üçüncü güne taşımaya hazırlandı. Yuan, tüm zamanların en kötü çeyreğinin ardından Çin ekonomik verilerinin iyileşmesi ve politika yapıcıların Eylül ayındaki G-20 zirvesi öncesi döviz kurunu dengeleyici yönde duruş almasının etkisiyle bu ay istikrar buldu.

Hong Kong'da HF Financial Group Ltd. pazarlama ve satış birimi yöneticisi Stella Lee, “Merkezi otoriteler yuanın değer kaybetmesini isteyebilir ama o kadar da hızlı değil. Şu an net bi şekilde yuanın 6.7 seviyesinde istikrar kazanmasını istiyorlar. Dolar güçlenmezse veya Çin verileri kötü gelmezse, kısa vadede bu seviyeyi aşmayacak” dedi.

Yuan, Şanghay saatiyle 13:51'de yüzde 0.11 yükselerek dolar karşısında 6.6624 seviyesinden işlem gördü. Çin Merkez Bankası (PBOC) referansı yuan kurunu yüzde 0.11 artırdı. Dolar/yuan kuru erken işlemlerde 6.6597 seviyesine gerileyerek, 4 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.05 artarak 6.6680 seviyesinden işlem gördü.