Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Şuranın ilk defa Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantısı tamamlandı.

Şura çalışmalarının bitmesinin ardından önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ardından toplantıya katılan diğer komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı akşam saatlerinde Beştepe'ye gitti. Kararlar onay için Erdoğan'a sunulacak. Şura'da alınan kararların Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından, kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 20.00'de Şura üyeleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verecek. 

"TÜRKİYE 2. KURTULUŞ MÜCADELESİNDEN ZAFERLE ÇIKTI"

Şura üyeleri, toplantı öncesi Başbakan Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Yıldırım, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından Şura üyeleriyle birlikte Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çekildi. 

Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltip istiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz. TSK da demokrasi ve milli iradeye bağlı olarak hizmet etmeye devam edecek. 15 Temmuz gecesi Türkiye, 2. kurtuluş mücadesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasine sahip çıkmıştır. Milyonlarca insanımız şahadete koşarken istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Devletimize, milletimize kast eden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır. 2016 YAŞ çalışmalarının ülkemize, milletimize ve TSK'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Huzurunuzda bir kez daha ifade etmek isterim ki bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacaktır. Bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak. Bu ezanlar, selalar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun.

HT