Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TAV Havalimanları, uluslararası Financial Times gazetesine verdiği ilanla Türkiye'deki demokrasi ve ekonomik istikrara inancını belirtti.

Şirket açıklamasına göre, Financial Times'ın tüm dünyada dağıtılan edisyonunda yer alan ilanda "Türk halkı tüm farklılıklarıyla birlikte cumhuriyetin ortak değerleri etrafında birleşti ve Türkiye'yi medeni dünyanın bir parçası yapan hukukun üstünlüğü ilkesi ve temel hakları savundu" denildi.

İlanda, darbeye kesin bir şekilde karşı çıkan ve demokratik değerleri savunmak üzere birlikte hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefet liderlerine teşekkür edildi.

Türkiye ekonomisinin bu tür şoklara karşı dayanıklı olduğunu ve bunun geçmişte pek çok kez kanıtlandığını vurgulayan ilanda "Mali disiplin ve bankacılık sektörünün gücü Türkiye'de ekonomik istikrarın sacayaklarını oluşturuyor" ifadesine yer verildi.

-"Ekonomimizin krizlere karşı dayanıklı hale geldiğini geçmişte yaşadığımız örneklerden de biliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi önemli bir eşiği atladığını ve tüm toplum, siyasi partiler, kurum ve kuruluşların demokrasi ve cumhuriyet değerlerinin korunması için birleştiğini dile getirdi.

Şener, şunları kaydetti:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 45 insanımızı kaybettiğimiz terör saldırısının üzerinden kısa bir süre geçmişken darbe girişimiyle karşılaştık. Tüm yöneticilerimiz ve çalışanlarımız, darbeye karşı emniyet güçlerine yardımcı oldular ve girişimin başarısızlığa uğratılmasının ardından havalimanını kısa süre içinde operasyona almayı başardık. Tüm paydaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdik ve trafiği normale döndürdük.

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin darbe girişiminin etkilerini kısa sürede geri çevirecek güce ve esnekliğe sahip olduğuna inanıyoruz. İş dünyası olarak, özellikle olayları uzaktan takip eden yabancı yatırımcılar ve ekonomi çevrelerine bu mesajı iletmenin görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Türkiye son 15 yılda mali disiplin ve finansal istikrarı sağladı, yapısal reformlar için ciddi bir program oluşturdu. Bu sayede ekonomimizin krizlere karşı dayanıklı hale geldiğini geçmişte yaşadığımız örneklerden de biliyoruz. Yurt dışında yer aldığımız tüm platformlarda bu başlıkları vurgulayarak, paydaşlarımızın doğru bilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz."


AA