Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Nazlı Ilıcak'ın da aralarında yer aldığı 13 gazeteci tutuklandı.

Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin,Ufuk Şanlı, çıkarıldıkları mahkemece, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Yakup Sağlam ve Arda Akın adli kontrol şartıyla, Bülent Mumay ve Mehmet Gündem ise adli kontrol şartı aranmaksızın serbest bırakıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanan Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal mahkeme işlemlerinin ardından gece saat 01.00 sıralarında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi. Ilıcak ve Erdal'ın cezaevindeki giriş işlemlerinin ardından koğuşlara yerleştirileceği öğrenildi. (İHA)

HİLMİ YAVUZ RAHATSIZLANDI
Kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan Hilmi Yavuz'un emniyetteki işlemleri sırasında tansiyonu düştüğü bildirildi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Yavuz'un ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakılacağı belirtildi. Yavuz için bir ambulans hazır bekletiliyor. 

FİRARİLERİN EVİNDE 1 DOLAR BULUNDU
Haklarında gözaltı kararı bulunan firari gazeteciler; Metin Yıkar, Bülent Ceyhan ve Abdullah Abdülkadiroğlu'nun evlerinde yapılan aramalarda "C-S-K" serisi 1 dolarlar bulundu.  

NAZLI ILICAK SEKRETERİ TAKİP EDİLİNCE YAKALANDI

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın sekreteri takip edilerek yakalandığı ortaya çıktı. Ilıcak en son telefonda sekreteri ile görüştü. Sekreteri, Ilıcak ile buluşmaya gittiğinde Nazlı Ilıcak polisler tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan hakkında gözaltı kararı verilen gazetecilerden Ercan Gün, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Cumhuriyet Savcısı, ifadesi alınmak üzere Gün'ü polis nezaretinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.



HT