Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile ilişkilerin düzelmesi kapsamında, her iki ülkenin birbirine getirdiği kısıtlamaların tamamından vazgeçmek üzere ittifak halinde olduğunu belirterek, Türk-Rus ortak fonu kurulmasının da gündemde bulunduğunu söyledi.

Bir televizyon programında konuşan Zeybekci, bu konuda çalışmaların ilerlediğini kaydetti. Zeybekci, "Rusya ile ilişkiler 9 Ağustos'ta (Erdoğan-Putin buluşması) 24 Kasım öncesine göre daha iyi olacak" dedi.

Rusya hava kuvvetlerinin Suriye'de görev yapan bir savaş uçağının geçen yıl Kasım ayında Türkiye-Suriye sınırında hava sahası ihlali üzerine Türk savaş uçakları tarafından düşürülmüş, bunun ardından Rusya Türkiye'ye yönelik özellikle turizm ve ithalat alanlarında bazı kısıtlamalara başlamıştı.

Bugün açıklanan dış ticaret verileri ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Zeybekci, ihracatta toparlanma başladığını belirterek, bunun yılın geri kalanında çok daha yoğun yaşanacağını ifade etti. Dış ticaret açığı Haziran'da yüzde 5 artışla 6.56 milyar dolar olurken, ihracat Haziran ayında yüzde 8.1 artarak 12.92 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

HT