Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kadıköy İskele Meydanı'nda "Darbelere Karşı Özgürlüklerimizi Savunuyoruz" adlı kadın buluşmasına katılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Almanya'da, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" düzenlenecek.

(Köln) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Trafik sigortasında primleri düşürecek yeni formül hazır

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- " Zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için yeni bir mevzuat hazırladık"

- " Buna göre tarifelerin şirketlerce günlük olarak değiştirilebilmesine imkan tanıyarak, prim belirleme sıklığının serbestleşmesini sağladık"

- " Şimdi sıra sigorta şirketlerinde. Sektörün, Hazinenin yetkilerini kullanmasına gerek bırakmadan, yeni düzenlemeleri fiyatlara mutlaka yansıtması lazım"

2- 1,2 milyon mükellef "mizan" yükünden kurtuldu

- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

- "Bilanço esasına göre defter tutan mükellefin kesin mizan bildirimi verme yükümlülüğünü kaldırdık. Böylece yaklaşık 1,2 milyon mükellefin üzerindeki bu yükü kaldırmış olduk"

- "Vergiye gönüllü uyumu artıracak düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz"

3- Türk şirketlerinden dünyaya "demokrasi" ilanı

- Başarısız darbe girişiminin ardından "Türk halkı gerekeni yaptı, şimdi sıra bizde" diyen iş dünyası, yurt dışı basınında 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye yönelik negatif algıyı değiştirmek için harekete geçti

- Başta TÜSİAD olmak üzere Sabancı Holding, TAV Havalimanları ve Nef, dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times, Financial Times, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung ve diğerlerinde ilan yayınladı. İlanlarda, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ve ekonominin gücü yer aldı

- TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener:

- "Financial Times’da yayınlanan ilanımızın ardından tüm yatırımcı ve ortaklarımızdan destek mesajları aldık. Türk halkının darbe girişimi karşısında, demokrasinin ve cumhuriyet değerlerinin korunması için yaptıklarını çok takdir ettiklerini ilettiler"

- Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur:

- "İnsanların canını verdiği bir hikayeyi uluslararası platformda doğru bir şekilde aktarmak bizim görevimizdi ve biz o görevi yerine getirmeye devam ediyoruz. Şimdi sıra özel sektörde diye düşünüyoruz ve bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

AA