Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya ve bazı üyeler, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın ellerinden alındığı iddiasıyla Bank Asya'nın eski yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yapan Aya, FETÖ terör örgütü mağduru olduklarını ve bu örgüt hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Aya, 2006 yılından 2012 sonuna kadar kurum üzerinde FETÖ/PDY tarafınca kumpas kurulduğunu, bu nedenle fabrikanın Bank Asya'nın eline geçtiğini anımsattı.

Fabrikaya, kendi dönemlerinde kotalarının verilmediğini dile getiren Aya, şöyle konuştu:

"Şeker Fabrikasını devrettik hemen 6 ay sonra kota 20 bin ton arttırıldı. Yani Şeker Fabrikasının değeri 40 milyon dolar arttı. Eğer bize başlangıçta şimdiki kota verilmiş olsa biz borcumuzu bitirmiş olurduk. Fabrikamıza verilen kota 30 bin tonu geçmedi. Biz 7 yılda 140 bin ton eksik şeker ürettik. Bu da bugün ki değeri ile 350 milyon lira. Adapazarı Şeker Fabrikası göz göre göre zarar ettirildi. Eğer fabrika bizdeyken kota artmış olsa biz fabrikamızı geri vermezdik."

Aya, kendilerine verilen kotayı, ülke dışında ektirmediklerini vurgulayarak, "Bize ülke kotasından pay verildi ve biz bu ekimi yaptırırken hiçbir kurulum ya da özel şirkete zarar vermedik. Tam aksine ülke yatırımına, ülke çiftçisine ve ülkemiz ekonomisine katkı sağladık. Ama burada hedef hepimizin de gördüğü gibi fabrikaya el koymak ve FETÖ'ye finans kaynağı oluşturmakmış. Biz kesilen cezaların affını istiyor ve bizim fabrikamızı zorla elimizden alan bu örgütün cezalandırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

AA