Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li e-ticaret devi Amazon, müşterilerine siparişlerini daha hızlı teslim edebilmek için 40 kargo uçağı kiraladığını duyurdu.

Amazon'dan yapılan açıklamada, Atlas Air ve ATSG adlı hava nakliye şirketlerinden toplam 40 adet kargo uçağı kiralanması için anlaşmaya varıldığı belirtilirken, kiralanan uçaklardan Boeing 767-300 modele sahip ilkinin Amazon'un merkezinin bulunduğu Seattle kentinde bugün düzenlenecek olan Seafair Hava Gösterisi'nde tanıtılacağı bildirildi.

Açıklamada, Amazon Dünya Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark, "Hava taşımacılığı ağı yaratmak, Amazon Prime müşterilerimize hızlı teslimat yapabilme kapasitemize uzun yıllar yardımcı olacak" ifadesini kullandı.

Amazon, teslimat için halihazırda toplam 11 kargo uçağı ve 4 bin kamyon treyleri kullanıyor. Ayrıca, Amazon Flex mobil uygulamasıyla dileyen bireyler eğitimden geçtikten sonra Amazon için teslimat görevlisi olabiliyor. Şirketin, yüksek robot teknolojisinin kullanıldığı 20 tane ürün ayrıştırma ve 125 tane de sipariş hazırlama merkezi bulunuyor.

- İkinci çeyrek net kar ve gelirlerinde artış

Amazon, temmuz sonunda açıkladığı 2016 ikinci çeyrek bilançosunda, gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artışla 30,4 milyar dolara yükseldiğini duyurmuştu. Şirketin geçen yılın nisan-haziran döneminde geliri 23,2 milyar dolar olmuştu.

Ayrıca, geçen yılın ikinci çeyreğinde 92 milyon dolar net kar elde eden Amazon, bu yılın aynı döneminde 857 milyon dolarlık net kar açıklamıştı.

 

AA