Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kasım ayındaki uçak krizi ile gerilen Türkiye- Rusya ilişkilerinde yarın yeni bir dönem başlayacak.

Telefon görüşmeleriyle normalleşme yolundaki ilk adımları atan Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin, yarın 24 Kasım’daki uçak krizinin ardından ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşecek.

 

St. Petersburg’da gerçekleşecek görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışına yapacağı ilk ziyaret olması açısında da önem taşıyor. Görüşmenin iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri yeniden canlanması bekleniyor. Rusya ile ilişkilerin bozulması sonucu başta ihracat ve turizm olmak üzere derinden etkilenen sektörler, yeni dönem ile birlikte hızla eski günlere dönmeyi umut ediyor.

Turizmciler zirveden charter uçuşlara izin çıkmasını, müteahhitler en çok iş aldıkları ikinci ülke Rusya’daki dondurulan projelerin yeniden başlamasını, gıda ihracatçıları yaş sebze-meyveye konan ambargoların tamamen kaldırılmasını bekliyor. Türk Akımı doğalgaz projesi ve nükleer santralın inşası gibi konuların da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

 

HABERTÜRK