Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri (H hisseleri), beklenenden iyi gelen ABD istiham verisinin dünyanın en büyük ekonomisine olan güveni artırması ardından gayrimenkul geliştirme şirketleri ve sigortacılık sektörü öncülüğünde, üç ayın zirvesine tırmandı.

Yerel paranın dolara endeksli olduğu Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi, öğle arasında yüzde 1.1 yükeliş kaydetti. China Vanke Ltd. üç ayın zirvesine yöneldi. Hina Life Insurance Co. yükelişini üçüncü güne taşıdı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Şanghay'da JK Life Insurance Co. fon yöneticisi Wu Kan, “H hisselernin daha fazla küresel katılımcısı var; bu nedenle piyasa, küresel merkez bankalarının likiditeyi artırdığı ve ABD hisselerinin rekor seviyelere tırmandığı bir dönemde daha iyi olma eğilimi gösteriyor”dedi.

China Enterprises Endeksi, 9,228.64 puan seviyesine tırmandı ve Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 yükselerek Aralık ayından beri görülen en yüksek seviyesine yöneldi. Şanghay Bileşik Endeksi, 2,984.44 puan oldu.

H hisseleri endeksinin 2016 kayıpları yüzde 5'in altına geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi, 2016 yılında yüzde 16 aşağıda bulunuyor.