Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, beklenenden iyi gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin traderların Fed faiz artırımı beklentilerini desteklemesi ardından, Pazartesi günü önemli paralar karşısındaki üç günlük kazançlarını korudu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD'de borçlanma maliyetlerinde Aralık ayında artırıma gidilmesi ihtimalinin yüzde 47'ye yükselmesiyle birlikte, artış kaydetti. Aynı ihtimal geçtiğimiz haftanın başında yüzde 36 seviyesinde bulunuyordu. Cuma günü açıklanan istihdam verisi, ekonomik sürprizleri ölçen bir göstergenin 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyesine tırmanmasında etkili oldu. Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörlerin dolardaki uzun pozisyonları, Şubat'tan beri görülen en yüksek seviyesine çıktı.

Sydney'de Commonwealth Bank of Australia kıdemli Döviz stratejisti Elias Haddad, “Göreceli para politikası açısından dolar, euro ve sterline göre daha fazla yukarı yönlü potansiyel taşıyor. Çinkü İngiltere Merkez Bankası (BOE) genişlemeye gidiyor ve daha da fazla genişelemesi riski mevcut” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geride kalan üç seansta toplam yüzde 0.7 yükselmesinin ardıdnan Pazartesi günü Londra saatiyle 06:33'te yatay seyretti. Dolar, yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek 102.06 seviyesinden işlem görürken euro karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1.1103 seviyesinden alıcı buldu.