Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Güney Kore'in kredi notunu bir seviye artırdı. S&P, not artırımına ilişkin Güney Kore'nin istikrarlı ekonomik performansı, sağlam mali pozisyonu, esnek maliye ve para politikalarını işaret etti.

S&P tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Güney Kore'nin uzun vadeli kredi notunun artırılarak AA- seviyesinden AA'ya yükseltildiği belirtildi. AA notu, kredi derecelendirme kuruluşunun üçüncü yüksek notu konumunda bulunuyor. Güney Kore, Moody's Investors Service'nin Aralık 2015'te ülke notunu Aa2'ye yükseltmesiyle birlikte ilk kez büyük bir derecelendirme kuruluşunun üçüncü yüksek notunu almışltı. Fitch Ratings ise Güney Kore'nin notunu dördüncü yüksek not olan AA-'de tutuyor.

Söz konusu karar, küresel ekonomik toparlanmanın belirsiz olduğu ve Avustralya, İngiltere ve Japonya gibi öenmli ülkelerin kredi notlarının ya da görünümlerinin indirildiği bir dönemde yatırımcıların Güney Kore beklentilerine ilişkin güvenini artırabilir. Güney Kore, her üç Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşunun notlama sistemlerine göre komşuları Japonya ve Çin'den daha iyi notlara sahip bulunuyor.