Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sterlin, piyasaların İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) ek parasal genişleme programına başlamasını değerlendirmesiyle, kayıplarını dördüncü güne taşıyarak Brexit referandumundan bu yana görülen en uzun düşüş serisine yöneldi.

İngiltere'de hazine tahvilleri, piyasaların merkez bankasının 23 Haziran Brexit referandumu sonrası ekonomiyi destekleme planını değerlendirmesiyle birlikte yükselerek beş yıllık tahvilin faizini rekor düşük seviyeye taşıdı.

BOE, 4 Ağustos'ta 2009 yılından bu yana ilk kez faiz indirimine gitmekle birlikte, tahvil alım programını Pazartesi günübaşlamak üzere 435 milyar sterline (567 milyar dolar) genişleterek ekonomist beklentilerini aşmıştı.

Londra'da BNP Paribas SA forex stratejisti Sam Lynton-Brown, “BOE sterlinin zayıflığını beslemeye devam ediyor” şeklinde görüş bildirdi.

Sterlin, Londra saatiyle 11:00'de yüzde 0.2 düşerek 9 Mayıs'tan bu yana görülen en uzun düşüş serisine yöneldi. Sterlin, dolar karşısında 1.3050 seviyesinden işlem gördü. İngiliz Sterlini, Brexit referandumundan yaklaşık iki hafta sonra 1.2798 ile 31 yılın düşüğüne gerilemişti.