Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

OPEC, grup başkanının Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre gelecek ay Cezayir'de yapılacak bir konferansta gayri resmi görüşmeler gerçekleştirerek petrol fiyatlarında görülen son düşüşün geçici olup olmadığını değerlendirecek.

Katar Enerji Bakanı ve OPEC Başkanı Mohammed Al Sada, “2016 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreğinde yüksek fiyat beklentisi ve stoklardaki azalma analistlerin mevcut ayı piyasasının geçici olduğu ve 2016 yılının kalan kısmında fiyatların yükeleceği sonucuna varmalarına neden oluyor” şeklinde görüş bildirdi. Al Sada, üyelerin petrol fiyatlarını nasıl istikrara kavuşturacaklarını sürekli olarak tartıştıklarını dile getirdi.

Petrol geçtiğimiz hafta ayı piyasasına girerek, fiyatların Şubat ayında 12 yılın dip seviyesinden yükselişine son verdi. Petrol fiyatlarındaki son düşüş, bütçe dengesini kurmaya çalışan OPEC üyesi ülkeler üzerinde baskı oluşturuyor. Geçtiğimiz Haziran ayında bir araya gelen grup üyeleri, üretim tavanı uygulamasına ilişkin öneriyi reddederek serbest üretim politikasına bağlı kalmayı tercih etmişti.