Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kamu çalışanlarına izin yasağının bugün itibariyle kalktığını açıkladı. Kurtulmuş: "Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir." dedi.

Kurtulmuş dünkü Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne eş zamanlı olarak 10 milyona yakın kişinin katıldığını belirterek "Bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen'i orada saklamak, korumak, kollamak konusunda ciddi tereddütler geçirmeye başladıklarını zannediyorum.

79 milyon büyük bir kararlılıkla, İstanbul'daki büyük kalabalıkla ve eş zamanlı olarak 10 milyona yakın kişinin katıldığı büyük mitinglerle bu terör örgütüne ve terör örgütünün elebaşı Pensilvanya'daki kişiye insanlar bu kadar açık bir şekilde tavırlarını, karşı oluşlarını ortaya koyduktan sonra ABD yöneticilerinin de tutumlarını yeniden gözden geçireceğinden hiç şüphemiz yoktur." diye konuştu.

"KURBAN BAYRAM TATİLİ BÜYÜK İHTİMALLE 9 GÜN OLACAK"

Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin de büyük ihtimalle 9 günlük olacağını, ancak bu konudaki kararın henüz Bakanlar Kuruluna gelmediğini söyledi.

"Toplam 216 kişi firaridir"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, FETÖ'cü bazı askerlerin Kandil'e kaçtığı iddialarıyla ilgili, "Kaçakların, Kuzey Irak'ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir." dedi.

Taşınır malların teminat olarak verilebilmesi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Bugün itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine göndereceğimiz bir kanun tasarısı var. Ekonomik reform paketlerimizin içerisinde zikrettiğimiz bir husus şuydu; iş adamlarının taşınır mallarının alet, makina, teçhizat ve diğer taşınırlarının, bankalara teminat olarak verilebilmesinin kolaylaştırılması. Bunu söz olarak vermiştik. Ekonomi çevrelerini, özellikle KOBİ'leri rahatlatan çok önemli teklifti bu. Şimdi bunu yasalaştırıyoruz. Bundan sonra iş adamlarımız, sadece taşınmazlarını değil aynı zamanda taşınır mallarını, mülklerini de bankalarımıza rehin olarak verebilecek, teminat olarak gösterebilecektir."

TBMM 19 Ağustos'ta tatile girebilir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Meclis tatili için partilerimizin oturup uzlaşıp belli bir takvim belirlemesi lazım. Hakikaten Meclis çok çalıştı. Meclis'in de belli bir tatil hakkı olduğunu ifade etmek isterim. Muhtemelen, çok kesin olmamakla birlikte ayın 19'u itibarıyla TBMM bir tatile girebilir. 1 aylık bir süre olacak bu tatil, çok büyük ihtimalle. Partiler uzlaşmadığı, henüz konuşulmadığı için 'ihtimal' diyorum." dedi.