Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in iadesi ile ilgili olarak " Uzun değerlendirme ABD'nin konuyu önemsediğini gösteriyor" dedi.

Bozdağ, "ABD yetkililerinin bugüne kadar yaptığı açıklamalarına baktığımızda şu mesaj çıkıyor, Fetullah Gülen'in iadesi konusunu tartıştıkları, görüştükleri, bu konudaki talepleri önemsedikleri çıkıyor. Zira bugüne kadar bir iade talebi hakkında ABD makamları bu kadar bir değerlendirme şimdiye kadar yapmadılar. Biz bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Bekir Bozdağ, "Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir. Deşifre oldu artık, istihbarat okulları zinciri artık faş olmuştur. Türkiye'de artık bu iş bitmiştir, başka ülkelerde de bitmiştir. Onun için buna yatırım yapmak, akıllı bir ülkenin yapacağı bir iş kesinlikle değildir" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ,"Buradan, terör örgütüyle bugüne kadar irtibatlı olan, örgütün içinde olan, şu anda bu darbe teşebbüsü nedeniyle gözaltında, tutuklu olan veya kaçan herkese söylüyorum, ülkelerini, milletini, Allah'ını, kitabını seviyorlarsa, ne biliyorlarsa onları doğruca anlatmalıdır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İki ülke halkı arasında olumsuzluğa yol açan, halkları olumsuz etkileyen bu tutumu ABD'nin bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğine inanıyorum. ABD yetkililerinin de ben gözden geçireceğine inandığımı ifade etmek isterim çünkü ABD büyük bir devlettir. Sonunda bu büyük devlet, o büyüklüğünün gereğini yapacaktır. Bu Fetullah Gülen teröristini Türkiye'ye iade edeceğine inanıyorum" dedi.