Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Güncellendi 14:32)

(Güncellendi 14:14)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklama yapıyor.

Putin, "Rusya her türlü darbe girişiminin karşısındadır. Darbe girişiminin ardından ilk arayan liderlerden birisi benim. Türk halkının bu zorlukların üstesinden geleceğine inanıyorum. Ticari ve ekonomik ilişkilerin yendiden kurulması konusunu ele alacağız" şeklinde konuştu.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'deki iç politikada yaşanan zor duruma rağmen, Rusya'ya gelmesinin her iki tarafın da ilişkilerde normalleşme istediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Putin, "Bu görüşme her iki ülke halkının hayrına olacaktır. Her türlü darbe kalkışmalarına karşıyız. Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum. Ticari-ekonomik ilişkilerimizi, terörle mücadeleyi ele alacağız. Bütün bunları yeniden hayata geçireceğimiz için çok seviniyorum" dedi.

Erdoğan,"Nahoş olaydan sonra süratle bir araya geldik. İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içerisine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de halkımızı mutlu etmiştir. Bu ziyaretle beraber, sırası bizde olan üst düzey istişare konsey toplantılarına da başlayacağımız için çok mutluyuz. Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var, bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendimizie büyük hedefler belirlediğimiz bir süreç. Atacağımız adımlarla çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz" dedi.

Erdoğan, "İnanıyorum ki Rusya ile çok daha farklı bir sürece gireceğiz. Dayanışmamız, bölgedeki sorunların çözümüne yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.