Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Munich Re ve otomotiv üreticilerindeki kazançlar Almanya'nın DAX endeksini boğa bölgesine ittti ve Avrupa hisse senetlerini beşinci günlük kazancına yolladı.

DAX, Frankfurt'ta saat 17:35 itibariyle yüzde 2.5 ralli yaparak yılın en yüksek seviyesine yükseldi ve Şubat ayındaki düşüğünden yükselişini yüzde 22'ye genişletti. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. Munich Re, analsit tahminlerinin ortalamasının iki katından fazla net kar açıklamasının ardından yüzde 5.7 yükseldi. BMW AG ve Daimler AG, Çin'de perakende araç satışının Temmuz ayında artmasıyla, en az yüzde 2.8 yükseldi.

Brexit'in tetiklediği karmaşanın ardından, yatırımcıalr sakin bir tavır sergiliyor. Euro bölgesi volatilite beklentilerini takip eden gösterge düşüşünü beşinci güne taşıyarak bir yılın en düşük seviyesini genişletti. Stoxx 600 ise, şirket karları, ABD istihdam verisinin beklentileri aşması ve İngiltere Merkez Bankası'nın açıkladığı yeni teşvik önlemleriyle son beş seansta yüzde 2.7 yükseldi. Endeks, Brexit'ten beri olan kayıplarını silmekten yüzde 1'den daha az uzakta seyretti. El değiştiren hisselerin hacmi son 30 günlük ortalamanın yüzde 35 altındaydı.

Bonna'da Deutsche Postbank AG stratejisti Heinz-Gerd Sonnenschein, "Ekonomi tarafından haberlerin olmaması yatırımcıların şirket tarafına dikkat ettiği anlamına geliyor." dedi ve "Piyasalar istikrarlı. Eğer volatilite piyasalarına dikkat ederseniz, çok düşük bir seviyede olduğumuzu görürsünüz. Brexit ve İtalya'daki bankacılıkla ilgili sorunlardan geçtik ancak piyasa şimdi istikrar yakaladı." diye görüş bildirdi.

Merkez bankalarının ekonomik büyümeyi korumak ve Brexit'in yansımalarını kısıtlamak için gereken her şeyi yapacakları yönündeki iyimserlik hafif işlem hacmine rağmen piyasaları yukarı yönde etkiledi. DAX Endeksi bugün kazancını beşinci güne taşıdı ve Brexit referandumundan beri olan kazancını yüzde 4'ten fazlaya genişletti.