Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Diyarbakır'ın Çınar ile Bismil ilçeleri arasında bulunan Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'lı teröristler bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5'i polis, 1'i çocuk 2 sivil toplam 7 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre, hain saldırıda 45 kişi de yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır-Batman Karayolunun Bismil ilçesi yol ayrımında bulunan vatandaşların özel araçları ve toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak bulunduğu bölgedeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik saat 13.10 sıralarında, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği'nin açıklaması şöyle;

İlimiz Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımında bulunan, vatandaşlarımızın özel araçları ile ve toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak bulunduğu bölgedeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik olarak, 15.08.2016 Pazartesi günü saat 13.10 sıralarında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir.

Meydana gelen patlamada; 5'i polis memuru, 1'i çocuk olmak üzere 2 vatandaşımız, toplam 7 kişi şehit olmuştur. 7'si polis, 4'ü teknik personel, 34'ü vatandaşımız olmak üzere, toplam 45 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılardan 29'u taburcu edilmiş olup halen 7'si polis memuru olmak üzere 16 yaralımızın tedavilerine devam edilmektedir.
 
Sivil-çocuk ayırımı yapılmadan ve vatandaşlarımızın zarar görmesi umursanmadan düzenlenen bu saldırıda şehit olan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TAYİNİNİN ÇIKTIĞI GÜN ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 45 yaşındaki Salih Zengin'in acı haberi, Erzincan'daki baba ocağına ulaştı. Şehit Zengin'in Bursa'ya tayininin çıktığı, saldırı olmasaydı, bugünkü mesaisinin ardından görev yerinden ilişiğini keseceği belirtildi. (DHA)

SON KEZ GİTTİĞİ DİYARBAKIR'DA ARKADAŞLARIYLA VEDALAŞIRKEN 5 YAŞINDAKİ OĞLU İLE ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile birlikte şehit olan polis memuru 35 yaşındaki Ahmet Gülbahar'ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Konya'ya tayini çıkan Gülbahar'ın, evini taşımak için son kez gittiği Diyarbakır'da, arkadaşlarıyla vedalaşırken saldırıda şehit olduğu belirtildi. (DHA)

ŞEHİT ATEŞİ ADIYAMAN KAHTA'YA DÜŞTÜ

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi yakınlarındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği'ne PKK'lı teröristlin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nazif Kaplan'ın Adıyaman'ın Kahta İlçesindeki baba ocağına ateş düştü. (DHA)

ŞEHADET HABERİNİ MESLEKTAŞLARI VERDİ

Diyarbakır'da, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Kılınç'ın Elazığ'daki babaevine acı haber ulaştırıldı. Kılınç'ın şehadet haberi, meslektaşları tarafından merkeze bağlı Mollakendi Beldesi'nde oturan babası Mahmut ve annesi Fatma Kılınç'a verildi. Oğullarının şehadet haberini alan Kılınç çifti, Diyarbakır'a gitti. Haberin ardından şehidin evinin önüne Türk bayrakları asıldı. Şehidin evli ve 3 yaşında Şeyma Nisa adında bir kız çocuğunun olduğu, hafta sonu tatilinde Elazığ'a ailesinin yanına geldiği öğrenildi. (AA)

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Diyarbakır-Batman karayolundaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Başsavcılıkça soruşturma kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğine yayın yasağı kararı verilmesi yönünde talepte bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve istihbarat bilgilerinin deşifre edilmesinin engellenmesi ve mevcut olayda kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği anlaşıldığı için savcılık talebi kabul edilerek yayın yasağı konulması talebinin kabulüne karar verildi." (AA)