Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

187 şüpheli hakkında gözaltı, 'Terör örgütünün finansmanı', 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı verilen 187 kişilik listesinin bir numaralı isminin TUSKON Başkanı Rızanur Meral olduğu belirtildi. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturma kapsamında, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Uçar’ın talimatıyla harekete İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. Mahkeme kararı ile de şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. Operasyona yaklaşık 1000 polis katılıyor. Çok sayıda ünlü holding ve şirkette arama ve gözaltı işlemi başladı.

TUSKON BAŞKANI BİR NUMARALI ŞÜPHELİ

Hakkında gözaltı kararı verilen 187 kişilil listesinin ilk sırasında yeralan TUSKON Başkanı Rıza Nuru Meral, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı “Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz” diye tehdit eden konuşması ile gündeme gelmişti. Meral'in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda FETÖ'cü işadamı da gözaltının da gözaltı listesinde olduğu belirtildi. Rızanur Meral'in yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği videonun ise dosyadaki deliller arasında olduğu belirtildi.

AYDINLI GRUP

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi. Hakkında gözaltı verilenler arasında Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu’nun da bulunduğu belirtildi. İşadamlarının ve iş adreslerinde de arama yapılıyor.

Habertürk